Ziua Națională a României va fi sărbătorită în cadru oficial printr-o ceremonie militară organizată de Instituția Prefectului-Județul Brașov și Garnizoana Brașov.

Ceremonia se va desfășura miercuri, 1 Decembrie, în Piața Unirii din municipiul Brașov, începând de la orele 10:00.

Vor participa prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere.

Ceremonia militară va fi asigurată de un detașament format din 3 plutoane de militari aparținând UM 01107 Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, iar ceremonia religioasă – de preotul militar al UM 01107 Brașov.

Ceremonia va debuta cu întâmpinarea prefectului, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov.

După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, fanfara militară și garda de onoare vor interpreta Imnul Național al României și se va oficia serviciul religios.

Prefectul județului va susține o alocuțiune referitoare la semnificația și însemnătatea momentului.    

Ceremonia se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor și măsurilor stabilite de legislația în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Din același motiv, accesul publicului în zona de desfășurare a ceremonialului va fi limitat.

La ceremonialul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României nu se vor depune coroane de flori.