Acasă Stiri Nationale Primul român mort din cauza coronavirus! Avea şi alte boli!

Primul român mort din cauza coronavirus! Avea şi alte boli!

Ministerul de Externe confirmă, oficial, decesul unui cetățean român din Italia, ca urmare a infecției cu coronavirus. Acesta suferea și de alte afecțiuni medicale.

Ministerul Afacerilor Externe anunță primul deces al unui român din cauza epidemiei de coronavirus, pe teritoriul Italiei. Pacientul suferea și de alte boli.

Italia a înregistrat până acum 1266 de decese, dintre care 250 doar in cursul silei de vineri. Numărul total de cazuri  de infectare cu coronavirus a depășit 17 mii.

Comunicatul integral:

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.
Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

Sursa: Biziday

Articolul precedentProgram mai scurt, la Coresi!
Articolul următorPreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, în autoizolare până pe 23 martie!