Cine nu și-a ales un furnizor de energie, de la anul va fi taxat usturător. Concret, prețurile pentru clienții celui mai mare furnizor de energie electrică din România cresc de la 1 ianuarie cu… 80%! 

Prețul final din factură va fi de 1 leu si 5 bani/kWh. Motivul principal pentru care a crescut prețul de serviciu universal, ar fi majorarea prețurilor la energia electrică în piață, de unde furnizorii cumpără curent pentru clienți.

Până la 1 aprilie, este în vigoare mecanismul de plafonare și compensare, așadar, aceste preturi nu vor fi platite pina atunci. 

 

De la 1 ianuarie 2021, de când s-a liberalizat piața de energie, clienții casnici din România se împart în două categorii. Unii au ales deja o ofertă de pe piața concurențială, de la vechiul lor furnizor sau de la altul, și plătesc un preț concurențial al energiei. Ceilalți nu au făcut nicio alegere, nu au semnat un nou contract de furnizare, nici cu vechiul lor furnizor, nici cu altul, și plătesc așa numitul preț de serviciu universal.

Prețurile de serviciu universal se modifică de două ori pe an. Ultima dată ele s-au schimbat la 1 iulie 2021, deci următoarea modificare va avea loc de la 1 ianuarie 2022. Evident, vorbim despre o creștere abruptă a acestor prețuri, din cauza creșterii prețului energiei electrice din piață, de acolo de unde furnizorii cumpără energia penru clienții lor.

Articolul precedentPrognoza meteo în weekend. Temperaturi ridicate, sâmbătă și duminică
Articolul următorMODERNA va dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă OMICRON a COVID-19