FOTO: DIGISPORT

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a explicat cum au decurs evenimentele în scandalul uriaș iscat de dopaj. Oficialul federației a spus că vestea a picat ca un trăsnet și că speră ca aceste acuzații să nu fie confirmate. Dedu a explicat și de ce Eliza Buceschi și Daria Bucur n-au mai făcut deplasarea la Mondialul din Japonia.

Este primul caz de doping cu care ne confruntăm. Până la dovedirea acestui fapt, jucătoarele sunt nevinovate. Experiența noastră tinde spre zero, a trebuit să ne interesăm despre această situație. Este o controversă la nivel mondial legată de această procedură. Din ce știu nu poate fi dovedită. În schimb, WADA a deschis această procedură. Sunt niște poze pe Instagram în care se arată cum se procedează. De aici a plecat totul. Fetele nu și-au dat seama ce au făcut decât atunci când eu le-am spus că am primit acele notificări. Au mai fost situații asemenătoare cu echipa de tineret a Rusiei, cu Andreea Răducan.

Până la urmă, nu există cazuri de dopaj în handbal. Este o greșeală, dar e un caz care afectează grav imaginea naționalei României. Din câte se știe, această procedură nu poate fi dovedită. WADA a deschis această procedură foarte simplu, pentru că sunt niște poze apărute pe Instagram. De aici a plecat totul. Am aflat vestea cu surprindere și cu durere. Referitor la acest caz, sunt instituții îndreptățite să-și facă treaba. Pentru noi, urmează un Mondial important, a spus Dedu, în cadrul unei conferințe de presă, conform digisport.ro.

Amănunte, AICI.

Articolul precedentCorona Brașov și-a aflat adversarele din grupa Cupei EHF
Articolul următorDosar penal pentru modificarea unui marcaj rutier