Polițiștii din Cristian, vizitați de peste 300 de elevi (FOTO)

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a început astăzi, printr-o acțiune organizată de Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov la Postul din Cristian, unde s-a desfășurat ”Ziua Porților Deschise”.

Cu această ocazie, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, ai Serviciului Criminalistic și ai Serviciului Rutier, au prezentat aparatura și tehnica din dotare, iar angajații din cadrul Biroului de  Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități cu caracter educativ-preventiv cu cei peste 300 elevi de la școlile gimnaziale din comună care au vizitat sediul postului de poliție.

Prin exemplul dat de polițiști și prin discuțiile purtate cu aceștia,  copiii   au fost încurajați să practice activități sportive, recreative, ca o alternativă a petrecerii timpului liber, integrându-se astfel mult mai ușor în societate.

Pentru preîntâmpinarea implicării minorilor în calitate de autori de fapte antisociale, Poliția Brașov recomandă copiilor și tinerilor:

Atunci când se întâmplă să asişti la o ceartă sau o bătaie, alertează imediat personalul de securitate şi, înainte de a interveni în mod direct, încearcă să-i convingi pe alţii să te ajute, pentru că altfel, intenţia ta de aplanare a conflictului poate fi prost înţeleasă şi poţi deveni, fără să vrei, parte activă în conflict.

Dacă atingi sau împingi involuntar pe cineva, prezintă-i scuzele şi nu te gândi la ceea ce alţii pot să creadă despre tine.

Nu țipa și nu folosi violența atunci când vrei să contrazici pe cineva. Dacă vorbești calm și politicos,  cei din jurul tău  te vor respecta și îți vor vorbi frumos.

Dacă vreun coleg sau prieten te roagă să faci ceva cu care tu nu eşti de acord refuză categoric, indiferent de ameninţările primite.

Mergi la un adult (profesor, psiholog şcolar, părinţi) şi solicită sprijin ori de câte ori eşti ameninţat, şicanat sau umilit de alţi colegi.

Dacă intri într-o dispută cu un alt coleg, încearcă să rezolvi conflictul prin discuţii, nu prin violenţă!

Dacă eşti agresat, strigă şi alertează persoanele din jur, fără nicio reţinere.O asemenea reacţie îl poate determina pe agresor să te lase în pace.

Semnalează personalului de securitate sau cadrelor didactice prezenţa în şcoală sau în jurul acesteia a unor persoane necunoscute şi cu un comportament agresiv.

Articolul precedentVernisajul expoziției de fotografie „De la Sinai, la Ierusalim”, diseară, la Muzeul Civilizației Urbane
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Gospodării INUNDATE, în județul Brașov