În perioada 02.09.2019 – 08.09.2019, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu subunitățile de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Brașov, a organizat și desfășurat activități specifice pe raza de competență, atât pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, cât și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Obiectivele acțiunii au fost:

Creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezența lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat;

Impunerea respectării regimului legal de viteză;

Combaterea indisciplinei pietonilor și a abaterilor săvârșite de către aceștia;

Acordarea priorității de trecere vehiculelor cu acest drept și a pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public;

Depistarea și sancționarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru probarea abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, mijloacele tehnice certificate, etiloteste, etilometre, Drugtest, precum și cinemometrul TruCam, existente la nivelul I.P.J. Brașov. Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 852 sancțiuni contravenționale, dintre care 368 pentru încălcarea limitei legale de viteză, 33 pentru abateri săvârșite de către bicicliști, 33  pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 28 pentru depășiri neregulamenatre, iar restul pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 147.000 lei.

De asemenea, polițiștii au retras 27 certificate de înmatriculare și au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 85 permise de conducere, dintre care 33 pentru consumul de  băuturi alcoolice și 28 pentru depășiri neregulamentare. Totodată, în cadrul acțiunii au fost constatate 26 de infracțiuni la regimul circulației, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Articolul precedentBărbat reținut pentru distrugere
Articolul următorATENŢIE! Pericol în zona lacului din Noua!