Peste 100 de voluntari din șase țări, în centrul Brașovului, pentru a celebra diversitatea

Peste 100 de tineri voluntari din 6 țări își prezintă cultura prin muzică, dans și obiecte tradiționale, în cadrul unui eveniment savuros în Piața Sfatului, pe data de 29 iulie, începând cu ora 16:00. Global Village este un eveniment internațional, organizat în orașul Brașov de filiala AIESEC în Brașov.

Global Village este unul dintre proiectele marca AIESEC Internațional, un eveniment multicultural în adevăratul sens al cuvântului, unde oameni, culturi și tradiții diferite se unesc din toate colțurile lumii pentru a se mândri cu ce au mai spectaculos. Acest eveniment este strâns legat de viziunea AIESEC, „Pacea și Îndeplinirea potențialului uman”, deoarece încurajează sustenabilitatea socială, unicitatea națiunilor și înțelegerea diferențelor culturale.

Evenimentul face parte din derularea proiectului Discover Schools, centrat pe Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă, educația de calitate, având ca beneficiari, copii din județul Brașov. Pentru această ediție, ne propunem să avem peste 100 de voluntari dar și un număr de 300 de participanți din rândul beneficiarilor proiectului Discover: părinți, copii, profesori, dar și alte organizații non-guvernamentale care susțin educația de calitate și diversitatea culturală, precum și reprezentanți din instituțiile partenere. Fiecare țară își va prezenta cultura și tradiția sub forma unor activități în care vor fi implicați și participanții la eveniment. Pe lângă acestea, voluntarii vor prezenta o parte din elementele tradiționale precum vestimentația, muzica, dansuri.

AIESEC este cea mai mare organizație din lume condusă de tineri, prezentă în 120 de țări și teritorii, al cărei scop este de a dezvolta abilitățile de leadership ale tinerilor prin facilitarea de experiențe internaționale, atât personale cât și profesionale. Cu peste 5000 de parteneri, organizația oferă peste 40.000 de experiențe interculturale pe an.

Articolul precedentFOTO Cum vor arăta zonele de depozitat deșeuri menajere din municipiul Brașov?
Articolul următorÎn martie, exporturile şi importurile au crescut cu 7,9%, respectiv 9,4%, faţă de februarie