Pereche de vulturi Steller, în premieră, la Zoo Brașov (FOTO)

După succesul repurtat în octombrie 2018, prin introducerea în colecţie a unei femele de vultur-de-mare al lui Steller, specie vulnerabilă, coordonată la nivel european prin intermediul unui program ESB, avem plăcerea să vă anunţăm că, începând din martie 2019, această femelă se va bucura de compania unui partener.

Instituția a devenit, astfel, singura de profil, din ţară, care deţine o pereche reproducătoare de vulturi Steller şi participă la programul de conservare al acestei specii. Masculul a ajuns la Zoo Braşov la sfârşitul lunii ianuarie, în urma unei donaţii făcute de Zoo Liberec, şi îşi va ocupa în curând locul alături de parteneră, la finalul perioadei obligatorii de carantină.

ESB (European Studbook) – Registrul genealogic european – este un program de gestionare al unei specii mai puţin intensiv decât EEP. Coordonatorul unui program ESB colectează datele despre naşterile, mortalităţile, transferurile etc. animalelor din specia respectivă de la toate grădinile zoologice membre ale EAZA care deţin acea specie şi oferă indicaţii şi consultanţă pentru gestionarea optimă a populaţiei.

Acordul coordonatorului privind formarea unei perechi apte de reproducere la Zoo Braşov reprezintă recunoaşterea progreselor făcute de instituţia noastră pentru asigurarea bunăstării tuturor animalelor la standardele europene recomandate de EAZA.
Tot în martie, la Zoo Braşov se va forma o altă familie: masculului de bufniţă polară adus anul trecut de la Menagerie du Jardin des Plantes Paris, Franţa, care va împlini anul acesta doi ani, i se va alătura o femelă de aceeaşi vârstă, donată de Tierpark Hamm, Germania.

Articolul precedentHANDBAL: Corona, pe podiumul Ligii Naționale
Articolul următorVântul puternic a oprit unele instalații pe cablu din Poiana Brașov