Partidul Național Liberal crește în intențiile de vot ale românilor, arată cel mai recent barometru Europa FM.

Dacă ar fi acum alegeri parlamentare, 45% dintre cei care s-ar prezenta la vot ar pune ștampila pe liberali, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM. Procentul PNL este dublu față de cel de acum un an. Studiul arată și o scădere a intenției de vot pentru PSD, USR şi PLUS.

La începutul anului trecut, PNL se afla la 22% din intențiile de vot ale românilor. O creștere semnificativă s-a înregistrat în noiembrie, când a ajuns la 39%, iar luna trecută a urcat la 45%. Prin comparație, PSD a pornit anul trecut de la o intenție de vot de 25% și a coborât, la final de an, la 18 procente. USR încheie anul cum l-a început – în preajma a 11 procente, după ce în iulie urcase până la 21%.

Uniunea Salvați România a pierdut un procent în decembrie. Și PLUS este în scădere față de noiembrie – de la 5 procente și jumătate la 3 și jumătate. Mici avantaje au acumulat luna trecută UDMR, PMP și ALDE. Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu știu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la vot.

Continuarea, AICI.

Articolul precedentFOTO Sală de sport complet modernizată! Poate organiza evenimente transmise la TV
Articolul următorBASCHET: Programul echipei Olimpia CSU Brașov în faza a doua a Ligii Naționale