Parcul auto al RATBV SA, într-o continuă modernizare

RATBV a primit, săptămâna trecută, și ultimele autobuze articulate din lotul de 105 achiziționate anul trecut, aceasta fiind ultima „tranșă“ de livrări din cadrul contractului.

Până la jumătatea lunii mai sper să se finalizeze procedurile de înscriere în circulație, iar din 15 mai, toate cele 105 autobuze să fie în trafic. Primele 6 autobuze articulate au ieșit în circulație încă de vinerea trecută, pe liniile 5 și 17. Noi continuăm procedura de achiziție pentru cele 52 ecologice, 32 de autobuze electrice și a celor 20 de autobuze electric-hibride, pentru care avem data limită de depunere a ofertelor în 24 mai. Am fost nevoiți să decalăm termenul în urma solicitărilor venite de la potențialii ofertanți, care au justificat atât prin necesitatea de a traduce documentația, cât și prin faptul că este o perioadă de sărbători, când sunt mai multe zile libere.

Deja 5 companii, din Germania, Italia, Cehia și România, s-au arătat interesate de această licitație. În paralel, se derulează procedurile pentru achiziția celor 26 de troleibuze, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, cu finanțare de la UE, prin POR, precum și evaluarea dosarelor pentru finanțarea nerambursabilă de la UE, tot prin POR, a achiziției de 25 de troleibuze, 10 autobuze hibrid și 20 de autobuze electrice, ultimele tot în parteneriat cu MDRAP.

După cum am spus-o de nenumărate ori, din punctul meu de vedere, transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Toate aceste achiziții înseamnă un pas important spre obiectivul nostru de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

 

Articolul precedentMomente critice pentru „Prima Școală Românească”! Preotul Vasile Oltean: „Tâmpenie strigătoare la cer”
Articolul următorAvertizare meteo imediată, pentru județul Brașov