Pacienți internați la Psihiatrie și folosiți drept cobai

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Brașov, Nicușor Bîgiu, a declarat, pentru Hotnews, că zeci de pacienți fără discernământ, de la unitatea medicală din Vulcan, au fost folosiți drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

​Zeci de pacienți cronici și fără discernământ de la secția din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov ar fi fost folosiți într-un studiu de testare a unor medicamente, afirmă managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu.

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu, a declarat, pentru Mediafax, că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informații că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

Am avut această informație și am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienților incluși în studiu și consimțământul. Am avut informație că în anul 2005, la secția Vulcan, a fost desfășurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienți. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului„, a declarat Nicușor Bîgiu.

Potrivit acestuia, studiul „nu este etic și legal”: „Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienți, iar aici avem pacienți cronici și fără discernământ”, a afirmat managerul spitalului. El a adăugat că își va declina competența și va sesiza organele de cercetare penală, cel mai probabil luni.

Sursa: Hotnews

 

Articolul precedentVIDEO În ce stadiu se află reabilitarea cinematografelor Astra și Popular?
Articolul următorVIDEO Prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, va solicita dizolvarea Consiliului Local Predeal