Operatorii privați de transport, INTERZIȘI în Centrul Istoric

Cursele de navetiști ale operatorilor privați de transport se vor desfășura după reguli stricte. Primăria Brașov va impune un regulament clar din acest punct de vedere.

Astfel, mașinile cu navetiști ale operatorilor privați nu vor mai avea voie să circule în Centrul Brașovului, Schei și zona istorică. În momentul de față există peste 10 transportatori privați care duc navetiștii la și de la locul de muncă. Cei mai mulți șoferi de pe astfel de mașini parchează sau staționează haotic, fără să respecte vreo regulă. De multi ori stau chiar în stațiile RAT, în zone unde parcarea sau staționarea sunt interzise, ori în locuri unde pur și simplu încurcă circulația. Primăria susține că, de anul acesta, așa ceva nu se va mai întâmpla.

A elaborat un regulament clar, care va fi în dezbatere publică, în următoarele 30 de zile. Pentru 2019 și 2020, municipalitatea va elibera avize doar operatorilor care au mijloace de transport cu motoare Euro 4, iar din 2021, aceste documente vor fi acordate doar pentru mașinile cu motoare Euro 6. Taxele pentru fiecare oprire în staţii, pe care vor fi nevoiţi să le achite transportatorii, sunt cuprinse între 0,01 şi 1,5 lei, în funcţie de tipurile de motoare ale autobuzelor. Potrivit statisticilor, operatorii privați folosesc 154 de stații în municipiu și au peste 1.700 de opriri, în fiecare zi.

Articolul precedentCirculație RESTRICȚIONATĂ, astăzi, în municipiul Brașov
Articolul următorCros organizat de Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”