O bancă din România își bate joc de unii clienți!

În martie 2019, 41.000 de PFA si intreprinderi individuale au fost radiate de catre Registrul Comertului pentru ca aveau mai mult de 5 coduri CAEN. Singurele informatii despre acest subiect au circulat doar pe internet, insa cei radiati nu au primit vreo informare directa (e-mail, sms etc). Au fost radiati pur si simplu.

Vorbim de persoane juridice ce aveau accesate fonduri APIA, linii de credit la banci sau contracte cu terti. Au fost nevoiti sa-si infiinteze alte entitati economice si sa o ia de la capat. O parte dintre ei au pastrat conturile vechilor firme radiate deschise pentru ca mai aveau de incasat bani. Au deschis conturi noi necesare functionarii noilor firme.

Cu o astfel de situatie se confrunta si brasoveanul Adrian Simion. Si nu este singurul, cu siguranta. El si-a deschis contul la ING in 12 aprilie 2019 si nici in data de 28 iunie acesta nu este activat de catre banca aleasa de proprietarul afacerii. Brasoveanul nu poate incasa si nici plati, iar banca nu ofera vreo informatie legata de acest fapt. Din aceasta cauza pierde clienti, increderea partenerilor si strica imaginea societatii.

In urma verificarilor facute s-a constatat ca firma care a cerut deschiderea contului nu are vreo problema legala sau de alta natura ci este vorba doar despre incompetenta functionarilor de la ING. Daca acest lucru s-ar fi intamplat in vreo institutie a statului, ANAF, Trezorerie etc. stirile ar relatat evenimentul cu mare interes. Dar fiind o banca ce are mult buget de marketing si implicit multe spoturi pe tv, lumea se fereste sa vorbeasca despre defectiunile din sistem”, declara, suparat, Adrian Simion.

Pe această cale, Realitatea de Brașov îi roagă pe cei de la ING să urmărească strict interesul clienților, să-i respecte, sa-i trateze cu profesionalism și să nu își mai bată joc de aceștia!

Articolul precedentIncident rutier între un autoturism şi o motocicletă, în municipiul Braşov
Articolul următor100 de ani de existenţă a Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”