Una dintre cele mai longevive sărbători tradiționale din județul Brașov va avea loc, și anul acesta, la Șirnea.

Din această seară până mâine se va organiza cea de-a 40-a ediție a Nopții de Sânziene. Sărbătoarea a început încă de dimineață, cu Ziua Olimpică, iar apoi continuă cu un concert susținut de Veta Biriș. Evenimentul este organizat de profesorul Radu Frunteș, împreună cu Primăria Fundata și Centrul Cultural Reduta. Adrian Vălușescu, directorul de la Reduta, ne vorbește despre programul din noaptea de Sănziene, care începe de la ora 18.00.

Începe, ca în fiecare an, cu Vecernia la Biserica Sf Ioan Botezătorul, urmată de o șezătoare pe tema sânzienelor, care va avea loc la Muzeul Nicolae Frunteș din Șirnea. Apoi vom continua cu prietenii noștri de la Ansamblul Plaiurile Dumbrăviței. Care vor culege florile de sânziene. Și vor face o procesiune a coronițelor și ritualul cu aruncatul coronițelor pe casă. Va fi și un scurt program artistic cu solistele Liliana Oncioiu, Andreea Jitea Arișanu. Seara se va încheia cu un moment de muzică și poezie. Cu cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov.

ADRIAN VĂLUȘESCU, director Centrul Cultural Reduta

Ziua de Sânziene va fi marcată și la Muzeul Național Bran. Acolo va fi organizată o șezătoare în memoria Reginei Maria, care va avea loc sâmbătă, 25 iunie, de la 10.00 la 19.00.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, despre rezolvarea subiectelor la Evaluarea Naţională: Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte
Articolul următorDeputatul Cristi Barbu, la SFAT cu seniorii din localitatea Suhaia – tradiția continuă. Schimbări majore pentru localnici