Noaptea Albă a Galeriilor, astăzi, la Brașov

O nouă ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor (NAG) îi aşteaptă, astăzi, pe braşoveni cu expoziţii, work-shop-uri şi demonstraţii în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist.

Vineri, 11 octombrie 2019, între orele 19:00 şi 03:00, Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) intră în al 13-lea an de existență cu un program nocturn de artă contemporană care se va desfășura în 14 orașe din țară, între care și Brașovul. În Brașov, 14 locații își vor deschide porțile publicului pentru o a 13-a ediție care stă, doar simbolic, sub semnul ghinionului și al superstiției. Pentru a marca superstiția, vizualul ediției cu numărul 13 a fost realizat de Răzvan Cornici și presărat de indicii nefaste.
Ilustrația întreagă este inspirată din jocul cu cursa de cai, un joc foarte popular în parcurile de distracții, în special pe litoral. NAG-ul este o cursă, alergi de nebun sperând să vezi cât mai multe. Boxerul este luptătorul, personaj care a fost înfrânt ani de-a rândul dar revine cu o nouă expoziție despre care crede că va fi the one. Luchadorul este curatorul. Vede tot, știe tot, împușcă tot. Motociclistul este galeria nouă, care încearcă să rupă gura târgului cu o expozitie plină de concept și high-tech”, a explicat Răzvan Cornici.
Cele 14 spații ce găzduiesc Noaptea Albă a Galeriilor Brașov sunt:  Galeria Orao, Vissual, Centrul Multicultural al Univerității Transilvania, Muzeul Tradițiilor Codlene, Tipografia, ART onezero, Alt Square, Zuze, Rope Street Museum, Metrom Be Clockwise, Liceul Vocational de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”, Magda Vacariu Art, Casa Sfatului și Baza Sportivă Olimpia. Programul NAG oferă, ca în fiecare an, posibilitatea publicului de a descoperi cultura contemporană în toată diversitatea ei, de la arte vizuale la arte performative, muzică sau film, şi în toate formele de prezentare, de la expunerea muzeală la concepte curatoriale sau lucrări expuse direct în studiourile artiştilor.
Articolul precedentVernisaj al expoziției „Școlii de vară”, de la Ghimbav
Articolul următorLemn deținut ilegal, la Maieruș! Amendă de 3.000 de lei