Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat un bărbat , din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

La data de 18 iulie a.c., polițiștii Serviciului pentru Imigrări Brașov au efectuat o acțiune  pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate și șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență. Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, un bărbat,  cetățean a Republicii Moldova, cu vârsta de 51 ani, cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul a intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportului și a  acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara și nici nu a făcut demersuri de obținere a permisului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare , prin care este obligat să părăsească România, în termen de 15 zile.Totodată , străinul a fost sancționat sancționat și cu amendă contravențională în valoare de 400 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

Articolul precedentFOTO Accident pe strada 13 Decembrie
Articolul următorSărbătoarea mocanilor, astăzi, la Săcele