Maratonul Zăpezii, astăzi, la Râșnov

Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin, în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Consiliul Județean Brașov, organizează, astăzi, în orașul Râșnov, cea de-a opta ediție a “ Maratonului Zăpezii Râșnov 2019” .

Maratonul face parte dintr-un ciclu de maratoane istorice “ Din dragoste pentru România și istoria ei ”, pe care maratoniștii din România le aleargă anual prin cele mai încărcate locuri de istorie ale României, transmițând în rândul tinerilor respect și recunoștință pentru înaintașii noștri.

“ Maratonul Zapezii Rasnov 2019 ” este un eveniment unic în România și în Europa, fiind o probă a curajului, desfășurată în condiții de iarnă, la temperaturi negative și pe zăpadă, punând la mare încercare rezistența concurenților. Locul de desfășurare al competiției este zona istorică și turistică a Râșnovului, într-un cadru natural unic, în care pot fi admirate din alergare, Centrul istoric al Orașului Râșnov, Cetatea Medievală Râșnov, Complexul Național de Sărituri cu Schiurile, Valea Glajeriei, cât și masivele muntoase Piatra Craiului, Postăvarul, Măgura Codlei, Parcul Național Bucegi.

Această ediție are un caracter simbolic, maratoniștii alergând compact, în “Ștafeta Râșnovului”, prin Zona istorică și turistică a Râșnovului. Participantii vor alerga în 2 probe: Cursa Populară de copii (1000 metri) și Maraton.

Traseul în proba de maraton este următorul:

Piața Unirii, str. Republicii, str. Florilor, str. Ion Creangă, Piața Unirii, Cetatea Râșnov, str. I.L. Caragiale, Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile, , I. L. Caragiale, intersecția cu str. Mihai Eminescu, Valea Glăjeriei, cabana Himalaya, intersecție Diham – Mălăești, 3 km către Cabana Diham, intersecție Diham – Mălăești, 2 km spre Cabana Mălăești, intersecție Diham – Mălăești , cabana Himalaya, intersecție Valea Cărbunării cu DN Râșnov-Predeal, Cabana Himalaya, care va însuma în total 42,195 km.

Grupul de alergători în proba de maraton (42,195 km.) va fi alcătuit din 15 maratoniști cu experiență: 1 maratonistă din Japonia, Hiroko Ogawa ,3 din București, 1 din Adjud, 2 din Bistrița, 2 din Brăila, 2 din Galați, 1 din Brașov, 1 din Codlea, 1 din Chiajna, 1 din Râșnov. Drapelul României și un steag al Cetății Râșnov vor flutura în cursă.

Grupul de 100 copii participanți la Cursa Populară este format din elevi ai școlilor din Râșnov, care vor alerga pe o distanta de 1 km, echipați în tricouri albastre, galbene și roșii.

Startul s-a dat la ora 09.00 din Centrul Orașului Râșnov ( Piața Unirii) de către primarul orașului Râșnov, Liviu Călin Butnariu. Sosirea în cursa populară va fi în PiaȚa Unirii iar pentru participanții la proba de maraton va fi la Centrul de Pregătire Montană Himalaya de pe Valea Glăjeriei.

Premierea copiilor din cursa populară va avea loc imediat după terminarea cursei în Piața Unirii, iar a maratoniștilor începând cu orele 15.30, la Cabana Himalaya.

Articolul precedentFOTO Spectacol, adrenalină, motoare turate și mulți cai putere, în acest weekend
Articolul următorPesta porcină, tot mai aproape de Brașov! Măsuri stricte impuse de autoritățile din Brașov