Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că starea de urgență nu va fi prelungită după data de 14 mai, însă începînd din 15 mai vom intra într-o stare de alertă.

Declarații LIVE TEXT ale președintelui Klaus Iohannis:

– Am finalizat întâlnirea cu premierului, am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic.

– Încep cu ceva legat de zilele care au trecut, weekend-ul de 1 mai. Am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine. Sunt mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă și nu am avut încălcări semnificative ale regulilor.

– Unele dintre decizile pe care le-am luat astăzi: Starea de urgență nu va fi prelungită, astfel că până la data de 14 mai mai avem stare de urgență.

Începând din data de 15 mai, vom intra într-o stare de alertă.

– Câteva lucruri se vor schimba. Epidemia nu a trecut, deci trebuie să fim foarte responsabili și să avem mare grijă în continuare.

– În realitate, nu știe nimeni până când durează această epidemie.

– După 15 mai, ne putem mișca în interiorul localității, Deplasările să se facă atunci când sunt necesare.

– Așa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă 2 săptămâni.

– Următorul calup de măsuri de relaxare va veni la începutul lunui iunie. Din 15 mai, se vor redeschide saloanele de coagură, frizeri, precum și cabinetele stomatologice și muzeele.

– Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate, Sunt câteva excepții: în interes de serviciu, pentru probleme de sănătate, pentru sport individual, este posibil să se iasă din localitate. Râmâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de teri persoane.

– Sportivii de performanță vor putea să înceapă cantonamentele, dar numai în condiții speciale. Nu vor începe competițiile decât după o perioadă lungă de pregătire.

Sursa: Știrile Pro TV 

Articolul precedentVIDEO Urs în copac, acum, la o pensiune din Predeal!
Articolul următorCOVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!