Klaus Iohannis: „Din 15 mai, toți românii vor fi obligați să poarte măști de protecție!”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi în transportul în comun.

Am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi când folosim transportul în comun”, a spus şeful statului.

El a arătat că s-ar putea renunţa la purtarea măştii anul viitor.

După data de 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis..

“După data de 15 mai (…) vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spaţii publice fără să declarăm unde mergem şi de ce mergem”, a spus el.

Iohannis a subliniat, însă, că, după 15 mai, multe restricții  vor rămâne în vigoare

Sinteza declarațiilor șefului statului:

– Am avut astăzi o nouă întâlnire.

– Am decis astăzi ca după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile închise și când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea poate să renunțăm la această măsură la anul.

– A doua măsură decisă este una care va bucura pe mulți români. După 15 mai, după ce se epuizează starea de urgență vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile pe deplsaări individuale. Vom putea s ne deplăsăm fără să dăm declarație. Este vorba de libertatea de mișcare individuală. Multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme, după 15 mai, interdicțiile pentru adunări pubice. Și alte interdicții în vigoare.

– Până în 15 mai stați acasă. Toate restricțiile rămân în vigoare.

– Viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom stabili exact care activitate, când poate să înceapă. 

– Vom elabora un plan concert pentru revenirea elevilor la școală.

Sursa: stirileprotv.ro 

Articolul precedent468 de cazuri noi de infectare cu coronavirus! Câți bolnavi avem la Brașov?
Articolul următorCOVID-19: Situația la zi, în județul Brașov!