Președintele Iohannis anunță extinderea restricțiilor de circulație și ziua. Armata se va alătura forțelor de ordine. Restricții speciale pentru vârstnici. O ordonanță militară va fi emisă în cursul zilei de azi, iar noile restricții vor intra în vigoare de mâine.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela și Ministrul Sănătății Victor Costache, alte măsuri adoptate pentru combaterea coronavirusului.

Șeful statului a anunțat că se vor introduce noi restricții de circulație, pe principiul ce a „a fost recomandare până acum, devine obligație după principiul stăm acasă”.

„E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică”, a anunțat șeful statului.

Principalele declarații:

Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul Orban, miniștrii de Interne, Sănătate și Apărare. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă, creată de epidemia de coronavirus.

Am discutat împreună măsurile suplimentare, care se cer luate. Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația de încetinire a răspândirii infecției.

Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost o recomandare, devine o obligație după principiul stăm acasă.

Oamenii pot ieși pentru serviciu, cumpărături necesare, însă aceste restricții devin obligații. Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică.

E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică. Un punct foarte special, țin să-l menționez. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani.

Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale în sensul că vor trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă.

Sursa: Biziday.ro

Articolul precedent762 de români au coronavirus!
Articolul următorRareș Bogdan, atac virulent la „ticăloșii incurabili” din politică și instituții media: Fac mai mult rău României decât o face astăzi COVID-19