Inspectoriatul Teitorial de Muncă Brașov a dat amenzi de 231.000 de lei în luna noiembrie. Inspectorii de muncă au făcut 170 de controale, în urma cărora au fost depistate 19 persoane care munceau fără forme legale.

7 salariați au lucrat în timp ce aveau contractul individual de muncă suspendat. 10 angajatori au primit amenzi de 120.000 de lei. Despre neregulile constatate de inspectorii de muncă ne oferă detalii Dan Suciu, inspectorul șef adjunct al ITM Brașov.

Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 6 angajatori, identificându-se 8 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 100.000 lei şi 3 avertisment scrise. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionați 2 angajatori, identificându-se 3 persoane în această situație și aplicându-se 2 avertismente scrise.

Tot în luna noiembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 71 de controale în urma cărora au fost sancționați 17 angajatori cu amenzi de aproape 40.000 de lei.

Articolul precedentAlertă la Ambasada Ucrainei din București – Plicuri suspecte, asemănătoare celor cu explozibil din Spania – SRI a ridicat probele
Articolul următorBobby Păunescu, despre scandalul de la B1 TV: „Habar nu aveam despre acest comunicat – lovește în interesele economice ale societății noastre”