Pedofilii din România ar putea fi închişi pe viaţă. Un proiect de lege în acest sens a ajuns deja la Camera Deputaţilor.

Specialiștii spun că ar putea să devină lege, mai ales că pedepsele pentru astfel de fapte deosebit de grave sunt mici, iar închisoarea pe viață ar putea înseamna și o mișcorare a numărului de agresiuni sexuale.

În fiecare an sunt săvârșite aproximativ 600 de agresiuni asupra minorilor, iar aproximativ 400 dintre aceastea sunt agresiuni sexuale. Această infracțiune este pedepsită cu închisoare de la 5 la 12 ani, iar doar în cazul în care minorul decedează atunci pedeapsa este între 7 și 18 ani de închisoare

În alte țări, cum ar fi Franța, pedeapsa poate ajunge la 20 de ani de închisoare. Iar în Belgia, dacă fapta a fost comisă cu violență, atunci infractorul primește inchisoare pe viață, fără drept de eliberare condiționată. Abia acum, autorităţile vor să înăsprească şi la noi pedepsele. Un proiect de lege care a trecut tacit de Senat prevede ca pedofilii să-şi petreacă toată viaţa în spatele gratiilor.

Sursa: observatornews.ro

Articolul precedent270 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în România!
Articolul următorColegii naționale de succes din Brașov, amendate pentru discriminare!