Iluzii optice, de mâine, la Brașov

Iiluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poţi cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi aşteaptă pe vizitatori la primul Muzeu al Iluziilor Optice din România.

Acesta revine la Brașov și va fi deschis din data de 20 Februarie până în data de 10 Martie 2019,  la Centrul Lux Divina – sala Parc. Conceptul este unul unic în România și are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.

Muzeul Iluziilor Optice îşi conduce vizitatorii prin trei mari capitole, fiecare destinat unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra şi vor deveni, pentru câteva minute, subţiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici.

Iluziile optice vor avea şi ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voinţa şi inteligenţa celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înţeleagă cum funcţionează iluziile.

A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experienţe unice: aici, vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează hologramele, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să îşi încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.

Deşi este o premieră pentru ţara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este popular în multe dintre marile oraşe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente. Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la [email protected] sau numărul de telefon 0758.365.699. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar preţul unui bilet este de 16 lei.

Articolul precedentFOTO Victorie la scor pentru hocheiștii de la Corona Wolves
Articolul următorIncidente rutiere provocate de șoferii băuți