Hidrologii avertizează: COD GALBEN de inundații

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de inundații și scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. Avertizarea va expira la miezul nopții.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Niraj, Târnava Mare și Târnava Mică, județele: Harghita, Brașov, Mureș, Sibiu și Alba.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele mijlocii ale râurilor: Târnava Mare și Târnava Mică. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 

Articolul precedentContinuă testarea sistemul RO-ALERT
Articolul următorFOTOGALERIE Sfârșit de carieră, după o activitate de aproape trei decenii