Din exterior, ceea ce se întâmplă la Partidul Ecologist Român pare de neînțeles. Lipsa crasă de respect față de unii membri ai filialei locale, dezorganizarea totală din interiorul partidului și neprofesionalismul unor conducători „ecologiști”, toate acestea par să ducă formațiunea la marginea prăpastiei politice. Criza pare să se adâncească cel puțin la PER Brașov, asta cu mai puțin de un an înaintea alegerilor locale din vara anului viitor. 

Astfel, după ce acum doi ani i-au exclus din partid, fără absolut nicio explicație, pe Mariana Sebeni Comșa (consilier județean) și Marius Comșa (consilier local), prima a aflat, zilele trecute, prin email, că a fost trasă, din nou, pe linie moartă, iarăși fără niciun motiv concret. Mai jos redăm comunicatul Marianei Sebeni Comșa. Așteptăm, cu interes, un punct de vedere, credibil, al conducerii PER Brașov.

Vă amintiți faptul că acum 2 ani m-au exclus din PER. Voiau locul pe care l-am castigat prin vot in Consiliul Judetean Brasov. Nu au invocat niciun motiv, nu m-au chemat in fata comisiei de disciplina. Pur si simplu, m-au exclus, pentru ca voiau ca in Consiliul Judetean sa ajunga oameni pe care sa-i poata manipula pentru propriile lor interese. I-am pus la punct in instanta. Hotararea de excludere a fost anulata, iar eu mi-am putut continua mandatul in funcția pentru care am fost aleasa. Acum, au repetat figura. Au invatat din greseli si au invocat lipsa platii cotizatiei lunare la partid. 
Doar că PER nu are sediu la care sa pot merge pentru plata cotizatiei. Am fost in sediul pe care il obtinusem pentru acest partid, din Mureșenilor nr 10, pentru care platisem singură chiria din banii familiei, dar acolo are sediu PMP, dupa ce PER a fost evacuat pentru neplata chiriei. Pentru că, dupa prima excludere a mea, mi-am permis sa nu le mai platesc factura catre RIAL. 
Am insistat sa platesc cotizatia, asa ca am urcat in masină si m-am deplasat la primaria Ghimbav, acolo unde, dupa ce a picat rusinos prima incercare pentru examenul de angajare, presedintele interimar al PER, Catalin Namaescu s-ar fi angajat,totusi, din a doua incercare, (vă amintiți notele obținute, ajunse cumva și pe rețelele de socializare) la insistentele amicului sau, Nelutu Spinean,care inca se bucura de o oarecare influenta pe plan local. Insa, nici acolo nu a fost de gasit, pentru ca, dupa vreo 3 luni in care si-a demonstrat inutilitatea, presedintele interimar al PER, pe care il cautam pentru a-i inmana cotizatia lunara, fusese pus pe liber. Am cautat un membru, o secretara, orice care sa aiba legatură cu acest partid, insa nu am gasit pe nimeni. Nu au activitate, nici conferinte de presa. Nu exista! Iar membrii unei organizatii platesc cotizatia in organizatia de care apartin. Habar nu am avut de care organizatie apartin. 
Este drept ca as fi putut merge la o banca, undeva, pentru a le depune cotizatia direct in cont, insa as fi avut nevoie de cateva informatii, printre care si numarul contului în care statul le achita subventiile. Apoi, este cineva dispus sa plateasca pentru ceva ce nu exista? Sa achite o cotizatie fara sa stie ca banii se duc spre un sediu, o dotare, o actiune,ceva,orice? Pe cand PER nu a mai iesit in public de la alegerile parlamentare trecute, cand si-a prezentat candidatii (vi-l amintiti pe dl. Sorin Cristea,nu?). Aud ca au apărut relativ recent în sediul PSD, alături de conducerea acestui partid, insa nu mi-am permis sa-l sun pe dl. Dunca pentru a-i cere contul bancar al PER Brasov, organizația judeteana de care,teoretic,apartin.
Dacă îmi permiteți, vă solicit sprijinul în găsirea unei persoane în măsură să încaseze cotizațiile membrilor din Brașov. Poate aflați numele unui membru, consilier local sau judetean, care a reușit să plătească această cotizație. Vă asigur că va fi greu și că nimeni nu a plătit nimic, însă numai eu am fost sancționata cu cea mai dura sanctiune posibila: excluderea. 
Acum observ ca direct Biroul Permanent National ma exclude, a doua oara, din partid. Fara vreo hotarare anterioara a Biroului Judetean, sau municipal, sau de cartier. Organisme care nu exista. Fara vreun avertisment, somatie, sau invitatie la vreo comisie de disciplina, sau alt organism care sa judece lipsa plătii cotizatiei. 
M-au dat afara fără să mă asculte, fără să mă invite la partid, la vreun președinte de organizație. Printr-un email trimis azi, la ora 15.08.
Ideea e ca, de 3 ani fac parte din doua comisii importante in Consiliul Judetean, comisia pentru sanatate si comisia pentru cultura. Imi permit sa spun ca, in ultimii 3 ani, rezultatele se vad. Nu le insir acum, pentru ca se cunosc investitiile in spitale, evenimentele culturale, sprijinul acordat bisericilor din judet, anularea contractelor facute cu dedicatie,prezenta medicilor in scolile judetului etc. 
Spun doar ca am obosit sa ma lupt cu o conducere inexistenta a unui partid inexistent pentru a fi lasata sa-mi duc la indeplinire obligatiile conferite de calitatea de ales judetean. Prefer sa traiesc printre agricultori si trandafiri de Damasc. 
Sila pe care mi-o provoaca acest PER este atat de mare, incat, de data asta, îl ignor. Nu merita sa ma lupt cu furnici. Prefer sa ma lupt cu colosi. In astfel de lupte ma bag oricand. Am demonstrat ca nu ies sifonata. Si nu mai am nimic de demonstrat.

Articolul precedentIncident mai puţin obişnuit, pe lacul Dumbrăviţa
Articolul următorEveniment inedit, de astăzi, la Poșta din Brașov! Dacă tot nu funcționează cum ar trebui, măcar găzduiește expoziții