Handbalistele Coronei Brașov, acuzate de dopaj!!!

Agenția Națională Antidoping a notificat 3 jucătoare de la Corona Brașov, componente și ale naționalei de handbal feminin a României, pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. E vorba de Cristina Laslo (22 de ani), Bianca Bazaliu (22 de ani) și Daria Bucur (20 de ani).

Potrivit Gazetei Sporturilor, una dintre cele mai importante echipe din handbalul feminin românesc a ajuns pe masa Agenției Naționale Antidoping. Numele echipei: Corona Brașov! Proaspăt calificată în grupele EHF și o formație care dă nu mai puțin de 4 jucătoare în lotul de 18 al României pentru Campionatul Mondial din Japonia, care va debuta sâmbăta viitoare.

ANAD a intrat, de curând, în posesia unor informații că jucătoarele de la Corona Brașov au apelat la o terapie interzisă de regulamentul WADA, Agenția Mondială Antidoping: terapie cu laser intravenos!!! Practic, este o metodă pe care WADA nu o acceptă fiindcă se specifică în mod clar că e interzisă orice formă de manipulare a sângelui.

Handbalistele ar fi apelat la această metodă, iar acum riscă și ele, dar și clubul sancțiuni fără precedent. ANAD a notificat deja 3 dintre jucătoare, toate fiind din lotul pentru Mondiale: Laslo, Bazaliu și Bucur. Nu doar jucătoarele au fost notificate, ci și Federația Română de Handbal, clubul Corona Brașov, COSR, MTS, WADA, dar și Federația Internațională de Handbal!

Conform procedurilor ANAD, sportivii notificați au 10 zile la dispoziție pentru a se prezenta la audieri, însă toate cele 3 handbaliste ar trebui să plece miercuri dimineață în Japonia, la Mondial, fiindcă ele sunt în lotul final ales de selecționerul Tomas Ryde.

Sursa: gsp.ro

Articolul precedentMai puține cursuri pentru elevii din România!
Articolul următorContinuă lucrările Companiei Apa pe strada Nicolae Titulescu