Guvernul a venit cu o nouă ofertă pentru cadrele didactice aflate în grevă, după ce prima ofertă, bazată pe vouchere, a fost respinsă. Este vorba de un  „stimul” de 2500 de lei pentru întreaga carieră didactică, de care  ar urma să beneficieze circa 220.000 de dascăli. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că majorările cerute de sindicatele din Educație vor trebui făcute doar prin viitoarea Lege a Salarizării. 

„Decizia Coaliției de Guvernare care va fi implementată mâine dimineață (vineri – N.R.) vizează închiderea ridicării la nivel maxim pentru veniturile personalului nedidasctic a anexei 8 din Legea 153/2017, o masura care vizeaza 55 de mii de oamenii – 9% crestere.

O prima in iunie si una in octombrie de 500 de lei – pentru personalul nedidactic. 

Pentru 220 de mii de profesori si personal didactic auxiliar – in iunie primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, a doua in octombrie cu 1.500 de lei“, a anunțat Cărbunaru.

Sindicatele din educație n-au cedat după întâlnirea de joi seară: liderii sindicali au anunțat că au cerut „foarte clar” o majorarare salarială de 25% pentru toți angajații din sistemul de învățământ:

„Este interesul lor să vină cu un răspuns într-un timp cât mai scurt dacă vor ca greva să înceteze”.

Articolul precedentÎnmatricularea online a vehiculelor, aprobată de Guvern
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET