Gunoi mai scump la Brașov, de la începutul anului

Anul a început cu o veste neplăcută pentru brașoveni. Operatorii de salubritate din municipiu au solicitat majorarea taxei pe gunoi.

Astfel, serviciul de salubrizare s-a scumpit, deja, de câteva zile, odată cu intrarea în vigoare a taxei de rampă, care are o valoare de 30 de lei pe tona depusă la groapa de gunoi. În consecință, brașovenii plătesc, de la 1 ianuarie, 9,82 lei/lună/persoană, față de 7,31 de lei, cât era înainte de majorare. Tot din acest an, în toate cartierele Brașovului se va introduce un nou sistem de colectare selectivă.

Se vor amenaja mai multe puncte unde brașovenii pot duce gunoiul, iar în schimb vor primi vouchere pe care le pot folosi la plata întreținerii. În primă fază vor exista 12 centre de colectare selectivă, urmând ca numărul acestora să ajungă la 25, fiecare cu câte un operator și un cântar. Un kilogram de hârtie sau carton va valora 0,22 lei fără TVA, un kilogram de plastic – 0,73 lei, un kilogram de metal – 0,44 lei, iar un kilogram de sticlă – 0,048 lei.

Articolul precedentLaborator modern de radiologie medicală, deschis la Săcele
Articolul următorUnde trebuie să aruncați brazii de Crăciun, pentru colectarea lor?