FOTO+VIDEO 200 de voluntari inimoși au împărțit alimente pentru peste 5.000 de vârstnici din Brașov

Fie că vin din partea parohiilor, preoți sau enoriași, fie din partea unor organizații ortodoxe (Frăția Ortodoxă, Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, Adoptă un țăran și Platforma Împreună, n.n.) toți, la invitația Protopopiatului Brașov, au ales să fie voluntari pentru a-și ajuta semenii, indiferent de confesiunea acestora. Sunt aproximativ 200 de voluntari, majoritatea tineri, care și-au propus ca în această perioadă să fie alături de comunitatea din care fac parte.

Mulți dintre ei s-au implicat, în ultimele zile, alături de Direcția de Asistență Socială, în distribuirea alimentelor de strictă necesitate pentru peste 5.000 de persoane vârstnice cu venituri foarte mici, în cadrul programului „Dar din suflet pentru seniori“. Nu contează cât de grele sunt aceste pachete, cât de mare este efortul să le încarce, să le descarce și să le distribuie, nu contează cât timp trebuie să aloce pentru această activitate sau că își folosesc mașinile personale, pentru ei este important să știe că au făcut ceva pentru a le fi mai ușor celor aflați în nevoie.

O altă echipă, cei care s-au auto-denumit ,,voluntarii de gherilă”, sunt disponibili 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a le asigura persoanelor vârstnice sau cele nedeplasabile posibilitatea de a-și face cumpărăturile sau de a-și plăti facturile. De fiecare dată au răspuns solicitărilor acestor persoane, au luat listele cu cumpărături, au achiziționat tot ce era necesar și au livrat oamenilor ce aveau nevoie. Totul în aproximativ trei ore, indiferent de ziua sau ora la care au fost apelați.

Foto și video: Primăria Brașov

,,Este nevoie de noi în aceste zile mai grele pentru comunitate. Nu contează confesiunea din care facem parte, important este să ne ajutăm semenii. Învățătura bisericii este de a ne sprijini unii pe ceilalți, de a fi atenți la nevoile celui de lângă noi. Este și o responsabilitatea a noastră, a tuturor brașovenilor, față de cei în vârstă, care au muncit să clădească această comunitate în care ne-am născut și trăim”, a declarat Sergiu Hodaș, coordonatorul grupului de voluntari ortodocși.

Pe lângă activitățile de asigurare a cumpărăturilor pentru persoanele vulnerabile și de distribuire a alimentelor în cadrul programului „Dar din suflet“, voluntarii ajută, prin intermediul bisericilor, persoanele în vârstă din fiecare parohie, cu tot ce au nevoie și răspund solicitărilor venite pe platforma ajutcubucurie.ro. În această săptămână, începând de joi, o parte dintre voluntari vor ajuta parohiile din Brașov în distribuirea pachetelor cu Sfintele Paști. Tot în aceste zile, Arhiepiscopia Sibiului, prin Protopopiatul Brașov, a donat Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov și Spitalului Clinic de Copii dezinfectanți și biocide necesare luptei împotriva COVID-19, preoții parohiilor brașovene susținând acest demers de sprijinire a unităților medicale prin donații de bani și materiale.

Celor 200, ca și tuturor voluntarilor, Primăria Brașov dorește să le spună: ,,Vă mulțumim, oameni inimoși ai Brașovului!”. Biserica ortodoxă nu este singura implicată activ în această perioadă. Mai multe biserici sprijină și ele, prin voluntari, persoanele vulnerabile. Este vorba de voluntarii Bisericii adventiste, Bisericii unitariene, Bisericii baptiste și Bisericii reformate, voluntari care, de asemenea, au ales să se gândească mai mult la cei din jur, decât la ei și la siguranța lor.

Articolul precedentULTIMĂ ORĂ: A fost prelungită starea de urgență!
Articolul următorVIDEO Acțiuni ale polițiștilor, astăzi, la Săcele, Budila, Teliu și Tărlungeni