Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” a început anul de instrucție la înălțime.

Anul de instrucție a început pentru militarii Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”, cu tabăra de instrucție la munte iarna, desfășurată la cabana militară Diham, activitate la care a fost prezent și comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, generalul de brigadă Cristian Teglaș, care i-a felicitat pe militari pentru efortul depus în anul 2018, și le-a prezentat obiectivele de instruire ale brigăzii, pentru anul 2019.

“Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”, ca și toate unitățile din forțele terestre, a deschis astăzi anul de instrucție 2019. Nu doresc să vorbesc de anul 2019, fără a face o scurtă radiografie a anului 2018, an care a fost încununat cu succes pentru Batalionul 21 Vânători de Munte, și când zic acest lucru mă refer la faptul că am câștigat Alpiniada Vânătorilor de Munte, pentru a 3-a oară consecutiv, și în același timp, la concursul aplicativ-militar “Cel mai bun pluton”, la etapa pe Forțele Terestre și pe Ministerul Apărării Naționale, am câștigat locul I. În rest am participat la exerciții multinaționale, am avut toate etapele de instrucție, cu toate obiectivele atinse pentru anul 2018. 

Astăzi am debutat cu tabăra de instrucție la munte iarna, unde obiectivele principale sunt la instrucția schiului, instrucția tactică și supraviețuirea. Militarii se inițiază în instrucția schiului, își formează aceste deprinderi de la simplu la complex, urmând ca în final să își încununeze activitatea cu un exercițiu demonstrativ” – locotenent colonel Cristian Cristescu, comandantul Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”. 

În data de 14 ianuarie, militarii din cadrul batalionului, au executat instrucția schiului și un exercițiu demonstrativ (executarea unui raid), la o altitudine de aproximativ 1400 m, pentru verificarea deprinderilor de acțiune în teren muntos împădurit, pe timp de iarnă.
Instrucția schiului a constat în deplasarea pe schiuri și urcarea pantelor, coborârea pantelor prin procedeul de frânare în plug și prin procedeul de schimbare a direcției de coborâre prin depărtare (cristiana spre vale). 


„Scenariul exercițiului demonstrativ a fost următorul: plutonul de cercetare al batalionului a observat o poziție de tragere a inamicului, formată din trei piese de aruncătoare de calibru 82 mm. Astfel Plutonul 1, din Compania 1, a primit misiunea să nimicească inamicul și să distrugă cele 3 piese de aruncătoare” – Locotenent Neculoiu Paul, comandant pluton – Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”.

Articolul precedentPărinți, astăzi vă puteți duce copiii, GRATUIT, la Teatrul Arlechino din Brașov
Articolul următorVIDEO Șase milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului de Pediatrie