Copiii și adulții Complexului de Servicii de Recuperare „Cristian“, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, au sărbătorit, astăzi, Ziua Mondială a Sindromului Down.

La manifestare au participat beneficiarii Centrului de zi „Casa Soarelui“, din cadrul Complexului de Servicii de Recuperare „Cristian“„ precum și alți copii cu sindrom Down din familii. Invitați le-au fost micuții de la Școala Gimnazială nr. 25 și Fanfara “Țara Bârsei. Alături de sărbătoriți s-au aflat vicepresedintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, președintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov, Andi Kadas și conducerea DGASPC.

Copiii au sărbătorit cu zâmbetul pe buze, au cântat, au spus poezii, au dansat și au confecționat din hârtie o mulțime de obiecte decorative. Complexul de servicii de recuperare „Cristian“ functionează în cadrul DGASPC Brașov și asigură îngrijire, educație, abilitare/reabilitare (masaj, fizioterapie, kinetoterapie, logopedie), programe educaționale, de recreere, de socializare, de consiliere și de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă pentru copii cu afecțiuni neuromotorii, copii și tineri cu sindrom Down și alte afecțiuni, precum și sprijin și consiliere pentru părinti/reprezentanți legali.

Foto: DGASPC Brașov

Articolul precedentMinoră agresată sexual de un bărbat de 69 de ani?
Articolul următorConsiliul Județean, SOMAT de instanță! Motivul? Două inscripții maghiare