În cadrul activităților de marcare a Centenarului Jandarmeriei Ardelene, astăzi a fost onorată memoria unuia dintre cei mai reprezentativi comandanți ai Jandarmeriei Române. Astfel, începând de astăzi, sala tactică de pregătire a Inspectoratului de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Brașov, după ce a fost renovată și modernizată, poartă numele primului comandant al Jandarmeriei Române moderne, de după 1989, General locotenent dr. Ion Bunoaica. 

Momentul organizat la sediul unității noastre a fost unul de suflet, în care am evocat personalitatea generalului locotenent dr. Ion Bunoaica drept model de conducător militar și Om în slujba semenilor. A fost săvârșită o slujbă de pomenire a domniei sale și de binecuvântare a plăcii comemorative așezată la intrarea în sala de pregătire.
Începutul carierei sale militare este strâns legat de Brașov, pentru că aici și-a început activitatea în calitate de comandant de pluton pază obiective, la Dejani, apoi comandant de companie la Făgăraș și comandant de batalion la Brașov, evoluția în carieră cunoscând apoi o ascensiune rapidă, pe treptele ierarhiei militare, care a atins apogeul în anul 1990 odată cu numirea în funcția de comandant al Trupelor de Jandarmi.

De numele său este legat întregul proces de reorganizare a Jandarmeriei Române. A pus bazele formării unei structuri de Jandarmerie, pe care a dorit-o ca un corp unit, puternic, în slujba cetățenilor, recunoscut de comunitatea internă și internațională, pentru onoare, demnitate, profesionalism și loialitate. Transpunerea în realitate a idealului marelui comandant revine în sarcina noastră, prin acordarea respectului cuvenit instituției din care facem parte și prin implicarea, dedicarea, curajul și profesionalismul, pe care trebuie să le dovedim în îndeplinirea misiunilor. Generalul Ion Bunoaica se află astăzi la loc de cinste în Templul Eroilor Jandarmi, precum și în memoria colegilor și subordonaților săi.

Foto și video: Jandarmeria Brașov

Articolul precedentIntervenție pe DN 1A (VIDEO)
Articolul următorVIDEO + FOTO Brașovenii au ieșit în stradă!