Structurile de poliție rutieră desfășoară la nivel național, între 1 și 7 aprilie, o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală, acțiune prevăzută în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L. pentru anul 2019.

Acțiunea intitulată SPEED are drept scop impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce privește respectarea regimului legal de vireză, consolidarea autorității polițiștilor în relația cu participanții la traficul rutier și pe cale de consecință reducerea riscului rutier pe raza întregului județ.

Ieri, 03 aprilie, s-a derulat acțiunea „Speed Marathon”, astfel că poliţia rutieră şi de ordine publică, având în dotare echipamente de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, a fost prezentă între orele 00.00 – 24.00 pe drumurile publice din judeţ pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, poliţiştii au oprit pentru control 513 autovehicule, au aplicat 484 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 61.000 lei și au reținut 5 permise de conducere pentru conducători auto care au depășit  viteza cu mai mult de 50km/h faţă de limita legală.

Articolul precedent1.550 de lei, un loc rezidențial de parcare pe strada Mihai Eminescu
Articolul următorConsiliul Județean Brașov, acțiune pentru conservarea patrimoniului cultural din satul îndrăgit de Prințul Charles