FOTO Magistrații brașoveni au ieșit în stradă

Judecătorii şi procurorii brașoveni au ieşit, astăzi, în faţa Tribunalului, în semn de solidaritate cu magistraţii polonezi, care vor protesta la Varşovia în legătură cu „încercările sistematice ale guvernului şi legislativului din Polonia de a limita independenţa judecătorilor”.

Astfel de proteste de solidaritate au avut loc în toată țara.

Judecătorii polonezi vor face un marş de protest la Varşovia pe data de 11 ianuarie. Lor li se vor alătura colegi din toată Europa. Îmbrăcaţi în robe, ei vor merge de la Curtea Supremă într-un marş al tăcerii către Palatul Parlamentului. Sunt revoltaţi de legile recente prin care au fost demişi şefii de instanţe şi au fost obligaţi să se pensioneze, de procedurile prin care au început să fie urmăriţi disciplinar pentru soluţiile date şi de campaniile mediatice agresive împotriva judecătorilor, dar mai ales a celor de la instanţa supremă. Noi, în România, ne exprimăm solidaritatea, ieşind în faţa Palatelor de Justiţie, vineri, la ora 12″, a scris judecătorul Cristi Danileţ pe Facebook.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a dat publicităţii un comunicat de presă în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de refuzul autorităţilor poloneze de a respecta statul de drept şi independenţa sistemului judiciar. Forumul Judecătorilor mai spune că a sprijinit necondiţionat eforturile judecătorilor polonezi şi ale asociaţiilor acestora în lupta lor pentru independenţa sistemului judiciar. Pentru a oferi sprijin moral judecătorilor polonezi, judecătorii şi procurorii români au ieşit în faţa instanţelor pentru a manifesta solidaritate cu colegii lor polonezi, astăzi, la ora 12,00, în Bucureşti, Cluj, Braşov şi alte oraşe principale.

 

Articolul precedentSMURD Brașov, zeci de intervenții pe pârtiile din Predeal și Poiana Brașov
Articolul următorFOTO Lebădă salvată de jandarmi