Într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, explică tuturor cum arată planul de mobilitate urbană al orașului pe care-l conduce. Care sunt obiectivele acestui document și cum va arăta municipiul după implementarea proiectului? Aflați mai jos. 

Am fost întrebat deseori în ultima perioadă ce înseamnă Planul de Mobilitate Urbană (PMUD) al municipiului Făgăraș și cum va contribui acest plan la îmbunătățirea calității vieții făgărășenilor. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este un document strategic, nivelul de detaliere a propunerilor (măsuri și proiecte) fiind adaptat în consecință.

Planul de mobilitate urbană durabilă urmărește îndeplinirea viziunii de dezvoltare urbană și de dezvoltare a mobilității urbane. Obiectivul general al PMUD este crearea și dezvoltarea unui sistem de transport durabil, care sa corespunda așteptărilor și nevoilor de mobilitate și accesibilitate a cetățenilor și mărfurilor, în cadrul unui mediu urban atractiv, sănătos și prietenos cu mediul. În esenţă, PMUD urmărește crearea unui sistem de transport durabil, care să satisfacă nevoile comunităților din teritoriul său.

Din intervențiile propuse în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Făgăraș, intenționăm să implementăm trei proiecte investiționale integrate de dezvoltare a infrastructurii pentru mobilitatea urbană. Este vorba despre proiectele: ” Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș”, ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Făgăraș”, ”Modernizarea și pietonizarea zonei centrale a municipiului Făgăraș”.

Voi încerca să prezint pe scurt aceste trei proiecte în trei episoade.

Astăzi voi prezenta primul proiect ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș” .
Proiectul are ca arie de intervenție străzile Octavian Paler, 13 Decembrie, Combinatului și Hurezului și presupune acțiuni corelate de modernizare a tuturor elementelor de infrastructură din aria de intervenție (Lungime coridor modernizat – 5,108 km din care 2708 mp suprafață carosabilă modernizată):

– Modernizarea trotuarelor pe întreaga lungime a tronsonului – 12245 mp
– Construirea de piste pentru biciclete, separat de traficul rutier și cel pietonal pe străzile Hurezului și Combinatului – 3,928 km
– Modernizarea aliniamentelor de spațiu verde 
– Modernizarea și construirea stațiilor de autobuz – 10 stații 
– Modernizarea spațiilor de parcare pe strada O. Paler 
– Modernizarea podurilor rutiere – două poduri (peste Berivoi și Racovița)
– Implementarea sistemului de închiriere a bicicletelor – stații de închiriere – 7, biciclete în sistem bike – sharing – 75
– Implementarea sistemului de e-ticketing
– Achiziția de autobuze ecologice – 6 autobuze
– Construirea unei rețele pentru iluminatul public al pietonilor și pistelor de biciclete – strada Hurezului – 1, 840 km – 74 stâlpi, șoseaua Combinatului -2km – 80 stâlpi
– Lucrări privind îmbunătățirea siguranței pietonilor și a participanților la trafic, cum ar fi amplasarea de bolarzi, semnalizarea și relocarea trecerilor de pietoni.

Valoarea totală a proiectului ” Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș” este de 43 857 976, 90 lei, iar durata de realizare a investiției este de 36 de luni.

Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș

 

Articolul precedentFOTO+VIDEO Flashmob inedit, la o școală din Brașov
Articolul următorInvestiții importante în sistemul de iluminat, la Râșnov