O primărie din județ impune impozit de la 300%, până la 500%, din acest an, pentru clădirile degradate. Imobilele aflate în proprietatea municipalității vor fi și ele reabilitate. În caz contrar riscă același nivel de impozitare.

Este vorba despre Primăria Făgăraș. Aproximativ 200 de construcții au fost verificate, constatându-se că 70 dintre acestea se află stare avansată de degradare, în paragină, sunt insalubre sau cu faţada nereparată/necurăţată/netencuită/nezugrăvită, ori cu geamuri sparte sau alte situaţii de asemenea natură. Zeci de proprietari au fost deja somați să intervină pentru reabilitarea lor, ca urmare a constatării stării tehnice.

Persoanele care nu au început lucrările de întreținere necesare, în termen de 6 luni de la data primirii somației, vor plăti impozit majorat începând cu luna ianuarie a acestui an. Primele hotărâri în acest sensau fost adoptate de Consiliul Local în ultima ședință și vizează proprietarii a 4 clădiri, situate pe străzile: Doamna Stanca, Dr. Titu Perția, Dr. Ioan Șenchea și Andrei Mureșanu. Acestea vor fi supraimpozitate cu 300%, iar alți doi proprietari, anunțați anterior că vor fi nevoiți să plătească impozit de 500%, au demarat lucrările de reabilitare. Pe de altă parte, alții au finalizat deja reabilitarea clădirilor pe care le dețin, în special în zona centrală a municipiului. În anul 2020, în funcție de expirarea termenului pus în vedere, urmează să fie supraimpozitate și alte clădiri, dacă proprietarii nu vor răspunde solicitărilor.

Primăria Făgăraș este vizată, de asemenea, de propriile măsuri. Municipalitatea deține imobile degradate, astfel că anul acesta încep demersurile pentru reabilitarea acestora.

Clădirea de pe strada Bălcescu nr. 53 va fi transformată într-o creșă, iar investițiile vor fi demarate în 2020. În cazul imobilului în care a funcționat Băia Comunală se așteaptă deschiderea unei linii de finanţare, pentru a fi transformată într-o clădire cu destinaţie culturală. Pentru fosta unitate militară, din cartierul Tudor Vladimirescu, se lucrează la un proiect prin care clădirea să devină sediu administrativ, unde să funcţioneze Primăria, Trezoreria, Finanţele şi alte instituţii.

În cazul clădirii de pe strada Republicii nr. 27, tot în ultima ședință de CL s-a adoptat o hotărâre pentru demararea lucrărilor de reparaţii la faţadă şi acoperiş. Municipalitatea este coproprietar, deține aproximativ 36-38%, astfel că urmează să recupereze de la ceilalţi coproprietari sumele pe care le va investi.

Articolul precedentFOTOGALERIE TIR răsturnat, pe DN73
Articolul următorVIDEO Restaurantul Rapid, ÎN FLĂCĂRI