Astăzi a avut loc cea de-a 7-a ediție a campaniei naționale „VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE”, organizată de Poliția Română, în parteneriat cu Lidl Romania.

La nivelul județului Brașov acțiunea s-a desfășurat în șase locații amplasate pe raza localităților Brașov, Făgăraș, Codlea și Zărnești. Scopul campaniei este promovarea unui comportament rutier responsabil în rândul școlarilor și preșcolarilor, în vederea prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați copiii. Polițiștii brașoveni i-au învățat pe cei mici cum să traverseze strada în siguranță și le-au explicat, pe înțelesul lor, principalele reguli de circulație.

Ca element de noutate, în acest an a fost organizat un joc distractiv, interactiv, intitulat „SURPRIZĂ SAU AMENDĂ”, care a cuprins două sesiuni: una informativă, de prezentare a 10 reguli de circulație și una practică, prin care polițiștii au adresat întrebări copiilor, iar pentru trei răspunsuri corecte aceștia au fost răsplătiți cu o „surpriză dulce”.

În cazul în care copilul furniza un răspuns greșit era „amendat”, în sensul de „mai încearcă”, fiind îndrumat să restudieze regulile de circulație și să revină pentru a furniza răspunsul corect și a primi surpriza dulce. Copiii au fost receptivi la explicațiile polițiștilor, astfel încât niciun „pitic” nu a fost „amendat”, toți plecând acasă cu o surpriză dulce, dar și cu multe informații în materie de legislație rutieră.

Articolul precedentFOTO Secție modernă la Spitalul pentru Copii din Brașov
Articolul următorVIDEO Elevă către profesoară, într-un liceu din Brașov: „Hai la cimitir, să te îngrop puțin”!