Sancțiunea a fost dată pentru poluarea aerului! Este amenda pe care a primit-o, la acest sfârșit de săptămână, un brașovean, paznic la o societate de dezmembrări auto, care a încercat să scape de reziduurile din curtea firmei, incendiindu-le.

Polițiștii locali s-au autosesizat la apariția unor imagini pe canalele de socializare, în care se vedea un fum dens și negru. Un echipaj de la Biroul Rutier a fost dirijat de urgență în zona centurii CET-ului, unde a descoperit că mai multe persoane au dat foc la deșeurile din lemn compozit și unei gramezi consistente de anvelope, materiale depozitate în curtea unei societăți. Toate aceste deșeuri arse scoteau un fum dens și înecăcios, astfel că polițiștii locali le-au solicitat persoanelor în cauză să stingă focul de îndată. La doar câteva zeci de minute de la incident, un alt echipaj de la Poliția Locală s-a întors pentru a monitoriza zona. Nu mică le-a fost mirarea atunci când au constatat că, în exact aceeași curte, un bărbat ardea anvelope auto uzate, printre caroseriile dezmembrate. Politistii locali de la intervenții l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 25.000 lei (conform art. 96 alin(3) pct. 4 din OUG 195/2005) pentru că nu a oprit activitatea de poluare a aerului la solicitarea echipajului rutier.

*Strada și trotuarul nu sunt pubele de gunoi!

Unii brasoveni nu au înteles încă faptul că la platforma de gunoi nu se pot depozita deșeuri provenite din construcții! Mai există o altă categorie de cetățeni care își abandonează reziduurile provenite din construcții la mare depărtare de șantier ori la distanțe apreciabile de adresa de domiciliu, deșeuri care pun în pericol sănătatea populației și poluează mediul înconjurător. Polițiștii locali au intrat de curând în posesia unor imagini în care sunt surprinși câțiva cetățeni care descarcă dintr-o masină, o cantitate însemnată de deșeuri, lângă o platformă de gunoi. Persoanele respective vor fi identificate după finalizarea unor verificări, urmând a se lua măsurile legale, adică se va aplica o sancțiune contravenționala, conform HCL 149/2017 art. 117.

Cu aceasta ocazie, Poliția Locală revine în spațiul public cu campania de informare și prevenire pe tema depozitărilor necontrolate de deșeuri, campania intitulată PĂSTREAZĂ-ȚI ORAȘUL CURAT! – STRADA ȘI TROTUARUL NU SUNT PUBELE DE GUNOI! Și de această dată, ne adresăm cu precădere acelor conducători auto care, își aruncă sacii de gunoi sau reziduurile provenite din construcții pe domeniul public sau își abandonează mizeria pe lângă platformele de gunoi. Poliția Locală Brașov apelează din nou la spiritul civic al brașovenilor și îi sfătuiește să respecte normele legale și de conduită, pentru un oraș curat și european.

Sursa: Poliția Locală Brașov

Articolul precedentSâmbăta de Sus iese din carantină!
Articolul următor27 de centre de vaccinare împotriva SARS-COV-2, în județul Brașov! În ce localități vor funcționa?