Prin rechizitoriul din data de 27.11.2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a inculpatului Podar Gheorghe, sub aspectul comiterii infracțiunii de act sexual cu un minor (în formă continuată – 3 acte materiale). 

În fapt s-a reținut că de la începutul anului 2019 și până în cursul lunii octombrie 2019, în timp ce se afla la cabana proprietate personală aflată în loc. Vulcan, jud. Brașov inculpatul Podar Gheorghe a întreținut relații sexuale cu trei persoane vătămate minore cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, cunoscând vârsta minorilor, remițându-le în acest sens persoanelor vătămate diverse sume de bani.

Prin același rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a inculpaților majori Chioașcă Sebastian și Bloj Codruț și a inculpatului minor C.D.C. sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj.

În fapt s-a reținut că cei trei inculpați după ce au aflat că numitul Podar Gheorghe a întreținut acte sexuale cu persoanele vătămate minore și după ce au aflat de existența unei înregistrări video care îl surprindea pe numitul Podar Gheorghe în ipostaze compromițătoare, în perioada iulie – octombrie 2019 l-au amenințat pe Podar Gheorghe cu darea în vileag a acestor fapte, în scopul dobândirii în mod injust a unor sume de bani, primind în acest sens suma de 24.000 de euro, suma de 1.000 de euro, respectiv suma de 3.000 de euro.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești și Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Facem precizarea că până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Vlad Teodorescu

Prim-Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Braşov – Purtător de cuvânt

Articolul precedentOrdin de protecție față de un agresor de 34 de ani
Articolul următorRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politcieni și multe surprize