Filme în aer liber, în Piața Sfatului

De astăzi, timp de şase seri, Caravana Metropolis poposeşte pentru noi proiecţii, în Piața Sfatului. Caravana Metropolis – Cinema în aer liber se va desfăşura între 30 iulie – 4 august, în Piața Sfatului din Brașov, unde vor fi proiectate șase filme europene.

Cel de-al VIII-lea sezon se întoarce pentru a aduce pe marele ecran, în fața publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi. În fiecare seară, începând cu ora 21:30, va rula câte un lungmetraj european. În deschiderea evenimentului, pe 30 iulie, de la 20:30, va avea loc un spectacol de percuție oferit de Bălașa Percussion.

Lungmetrajele care pot fi urmărite în selecția oficială la Brașov sunt:

VISAGES VILLAGES/ CHIPURI, LOCURI (R. Agnes Varda)

Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar.

Sinopsis: Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, și fotograful și muralistul JR sunt coregizorii documentarului – road movie „Chipuri, locuri / Faces Places”. Cu toate că aparțin unor generații diferite, Varda (89 de ani) și JR (35 de ani) sunt suflete pereche, împărtășind pasiunea pentru imagini și maniera în care sunt create, prezentate și transmise mai departe.

COLD WAR/ RĂZBOIUL RECE (R. Pawel Pawlikowski)

Câștigător al premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii BAFTA, 5 premii și o nominalizare la EFA. Sinopsis: În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă.

TODOS LO SABEN/ TOATĂ LUMEA ȘTIE (R. Asghar Farhadi)

În competiție la Cannes 2018.

Sinopsis: „Toată lumea știe” îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) și Ricardo Darín (Alejandro) și spune povestea Laurei, care călătorește împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia.

THE FAVOURITE/ FAVORITA (R. Yorgos Lanthimos)

A obținut un premiu și 8 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur.

Sinopsis: Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă. Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei. Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei.

LA CH’TITE FAMILLE/ FAMILIA MEA NEBUNĂ (R. Dany Boon)

Sinopsis: Valentin D. şi Constance Brandt, un cuplu celebru de arhitecţi şi designeri, se pregătesc pentru deschiderea unei expoziţii personale în prestigiosul Palais de Tokyo din Paris. Valentin ţine ascuns un mare secret, fără de care n-ar fi putut ajunge în lumea exclusivistă a design-ului de lux; este vorba despre originile sale modeste, provinciale.

CAISĂ (R. Alexandru Mavrodineanu)

Premiat la Gopo și la Astra pentru Cel mai bun documentar românesc, în 2018.

Sinopsis: Într-o sală de antrenament de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, dar perseverent, antrenorul Dobre îşi pune speranţele într-un puşti talentat de 13 ani, poreclit Caisă (Cristian Palcuie). Poveste emblematică pentru lumea în care trăim, CAISĂ vorbește despre perseverență și despre supraviețuirea celui mai puternic într-un mediu incapabil să te sprijine cu adevărat.

Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei și din bugetul Municipiului Brașov.

Articolul precedentEveniment inedit, de astăzi, la Poșta din Brașov! Dacă tot nu funcționează cum ar trebui, măcar găzduiește expoziții
Articolul următorVIDEO Ministrul Transporturilor, mesaj tranșant pe DN73: „Constructorii nu mai pot face balet cu statul român”