În contextul izolării sociale determinate de pandemie, seniorii din Brașov , beneficiari ai Asociației World Delta, primesc ajutor prin Fondul pentru Vârstnici al Fundației Regale Margareta a României. Izolarea socială înseamnă pentru aceștia singurătate și lipsa accesului la servicii, ei având nevoie de diverse tipuri de ajutor pentru a face față noilor provocări.

Persoanele în vârstă sunt o categorie vulnerabilă și tot ei au mobilitatea cea mai redusă. Nu în ultimul rând, vârstnicii au cea mai scăzută rată de accesare a internetului și experiență în utilizarea tehnologiei în general, ceea ce le face dificilă  posibilitatea de a face cumpărături online. De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoțional, vârstnicii au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a trece cu bine peste această criză neașteptată.

În această perioadă, Asociația World Delta oferă sprijin unui număr de 30 persoane vârstnice din, Brașov, asigurând acestor oameni pachete alimentare și produse de igienă, susținere posibilă prin finanțarea primită din partea Fundația Regală Margareta a României

Mulți dintre vârstnici primesc sprijin moral și material din partea familiei sau a persoanelor din cercul lor social. Alții însă sunt nevoiți să iasă din casă pentru a-și procura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, iar unii sunt pur și simplu nedeplasabili, ori suferă depresii în singurătate. În special pentru aceste categorii oameni a fost creat Fondul pentru Vârstnici, un proiect al Fundației Regală Margareta a României și finanțat de Fundația Orange România.

Despre Asociația World Delta

Asociația World Delta este o organizație neguvernamentală care sprijină persoanele de vârsta a treia prin centrul de zi și servicii de îngrijire medicală la domiciliu. Asociația oferă asistență medicală, religioasă, socială și psihologică persoanelor ajunse la o vârstă onorabilă, se implică și se asigură că seniorii se simt ascultați și apreciați. Informații pe www.deltabrasov.ro.

Despre Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Încă din anul 1993, Fundația a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să combată izolarea și singurătatea și să ajute la creșterea calității vieții acestora, precum Fondul Special pentru Bătrâni, Seniorii Noștri, Clubul Seniorilor, Niciodată Singur, Campania Flori pentru Suflet, Telefonul Vârstnicului, Centrele Generații. Astfel, peste 180.000 de persoane vârstnice au primit sprijin din partea Fundației de-a lungul timpului. Informații pe www.frmr.ro.

Articolul precedentCâți brașoveni s-au vindecat după infectarea cu noul coronavirus?
Articolul următorCOVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!