Zile de sărbătoare, în acest final de săptămână, la Bran. În centrul comunei, pe platoul Inima Reginei Maria va avea loc, de vineri până duminică, cea de-a 53-a ediție a Festivalului Răvășitul Oilor.

Festivalul Brânzei și al Pastramei, așa cum se mai numește evenimentul, este o sărbătoare simbolică și marchează sfârșitul anului pastoral. Din cele mai vechi timpuri a fost celebrată la momentul coborârii oilor de pe munte, cu dansuri, jocuri și voie bună. Detalii ne oferă primarul stațiunii turistice Bran, Cosmin Feroiu:

Timp de trei zile, persoanele iubitoare de natură, de petreceri tradiționale câmpenești, oameni care știu să aprecieze savoarea gastronomiei locale și autenticitatea produselor noastre sunt așteptați în vecinătatea Castelului Bran. Pe lângă standurile amenajate pentru turiști, de unde se pot cumpăra brânzeturi, pastramă și alte bunătățuri tradiționale, puteți găsi și standuri ale meșterilor populari care își vor expune pe toată durata manisfestărilor rezultatele dibăciei lor.

Evenimentul este organizat de Primăria Bran, Cosiliul Local și Asociația Crescătorilor de Animale din zona Bran.

Articolul precedentDirecția de Asistență Socială Brașov preia dosarele solicitanților de locuințe sociale
Articolul următorEvenimente culturale inedite, cu prilejul Nocturnei Bibliotecilor, la Brașov!