În această după amiază a avut loc prima conferință de presă susținută de Marin Mitran, noul președinte de la FC Brașov. Acesta a vorbit despre obiectivele echipei pentru sezonul viitor, dar a anunțat și bugetul clubului.

Potrivit acestuia, FC Brașov se va baza pe un buget de 1,7 milioane de euro. Banii vor veni aproape în totalitate de la Consiliul Local. Din această sumă, 300.000 de euro vor fi folosiți pentru Centrul de copii și juniori. Se caută sponsori care să aducă la club încă 500.000 – 600.000 de euro. În prezent, FC Brașov a încheiat toate litigiile cu antrenorii și jucătorii. Astfel că echipa nu mai riscă, acum, să fie depunctată. Mai sunt de plătit salariile pe ultimele luni.

Formarea unei echipe competitive reprezintă prioritatea noului președinte. Din 30 iunie, la echipă mai rămân doar 13 jucători. Este nevoie de un lot de 22 de fotbaliști, plus 3 portari, dintre care unul junior. La ședința de pregătire de astăzi au luat parte jucătorii de mai jos, lipsind George Linguraru, Ștefan Nicolau, Marius Manole, Marius Burlacu, Bogdan Piper, Bogdan Cîrstean și Sebastian Racz. Primii trei au fost prezenți, dar nu au, deocamdată, acordul celor de la SR Brașov să se antreneze cu FC Brașov. Antrenamentul a fost condus de directorul tehnic, Adrian Szabo. Antrenorul va fi anunțat până mâine. În cărți sunt Dan Alexa, Vali Suciu și Călin Moldovan.

Imagine

În stafful administrativ va fi cooptat fostul mare stegar, participant la Campionatul Mondial din SUA, Marian Ivan. Acesta ar putea ocupa funcția de manager general. Mugurel Buga se va ocupa, cel mai probabil, de partea de scouting. Noul președinte Marin Mitran a vorbit despre obiectivul pe care-l are la FC Brașov, dar și cum a ajuns la formația de sub Tâmpa.

Am venit cu inima deschisă la FC Brașov. Am obiectiv clasarea între primele 6 echipe ale campionatului. Este clar că mai avem nevoie de jucători pentru a ne îndeplini acest obiectiv. Dar am încredere că putem termina în playoff. Este important să ne mișcăm cât mai repede și să lucrăm intens la strategia pentru noul sezon, alături de antrenorul pe care-l vom numi în următoarele 24 de ore. Prima discuție am avut-o cu domnul Bădulescu. La un moment dat, totul a intrat în impas. Am fost foarte aproape să nu mai ajung la Brașov. Dar, ulterior, am fost contactat de primarul Allen Coliban și am decis să încep munca aici. Ne concentrăm, acum, pe termen scurt, la formarea unui lot competitiv. Am promisiuni că în perioada imediat următoare se va rezolva și problema salariilor restante.

MARIN MITRAN, președinte FC Brașov

 

FC Brașov a stabilit și primele partide de verificare. Se va efectua un stagiu centralizat de pregătire de 14 zile, la Brașov. În acest interval, galben-negrii vor susține 4 meciuri amicale:

  • 29 iunie, cu Farul Constanța, la Brașov
  • 9 iulie, cu FC Hermannstadt, la Sibiu
  • 15 iulie, cu Unirea Slobozia, la Brașov
  • 19 iulie, cu Oțelul Galați, la Brașov
Articolul precedentBrașovean bătut și tâlhărit de femeia pe care a primit-o în vizită
Articolul următorDavid Popovici este campion mondial și la 100 de metri! Dublă istorică realizată după 49 de ani