Expoziție regală, la Muzeul Casa Mureșenilor

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes local, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, alături de partenerul Muzeul Național Peleș vă invită la expoziția „Artă și ceremonial la mesele regale”.

Care era ceremonialul Curții la mesele regale, ce fel de ținută se impunea, cine erau invitații, ce obiceiuri culinare existau, care erau serviciile de masă și tacâmurile folosite… toate sunt întrebări frecvente ale vizitatorilor. Expoziția temporară „Artă și ceremonial la mesele regale” își propune să aducă în prim plan acest subiect, urmărind detalii din viața cotidiană de la Curtea Regală a României.

Expoziția este deschisă în perioada 18 iulie – 7 septembrie 2019.

Să fii invitat la masa regelui era o onoare de care se bucurau foarte puțini aleși. Atât prezența regelui și a celorlalți membri ai familiei regale cât și eticheta care trebuia respectată la mesele casei regale lăsau amintiri de neșters în memoria invitaților.
Astăzi prin intermediul unei expoziții putem să vedem o mică parte din ceea ce înseamna o masă regală. Eleganța veselei precum și protocolul strict după care era aranjată aceasta pe masă ne oferă prilejul de a înțelege importanța socială a mesei regale.

Articolul precedentCând va fi semnat contractul pentru proiectarea și execuția terminalului de pasageri al Aeroportului Brașov?
Articolul următorDezbatere pentru românii din Diaspora, la Râșnov