Autoritatea publică locală, împreună cu operatorul de salubritate, continuă campania de distribuire a EUROPUBELELOR pe raza comunei Prejmer.

Zilele trecute, viceprimarul localității, împreună cu echipa operatorului de salubritate și colegi din cadrul Primăriei comunei Prejmer, au continuat CAMPANIA de distribuire a europubelelor NEGRE și GALBENE în Lunca Calnicului, pe Strada Principală partea stânga, strada Râul Negru și strada Fântâniței.

Această campanie are ca scop principal CREȘTEREA gradului de COLECTARE SEPARATĂ pe fracții, a deșeurilor și anume: destinația europubelei VERDE, pe care o are în mare parte fiecare gospodărie, se va schimba și va fi utilizată pentru colectarea STICLEI. Europubela NEAGRĂ se va utiliza pentru colectarea DEȘEURILOR MENAJERE, iar cea GALBENĂ pentru deșeurile din PLASTIC.

Pe langă cele 3 europubele, pe care în cel mai scurt timp le va avea fiecare gospodărie din comunitatea prejmereană, se mai distribuie și SACUL ALBASTRU, pentru colectarea de hârtie și carton.

În acest sens, ne dorim FORMAREA unui PARTENERIAT cu cetățeanul, prin care cetățeanul se îngrijește să respecte destinația fiecărei europubele și, prin colectarea separată la sursă, să ajungem în scurt timp să locuim într-una dintre cele mai responsabile și curate comunități din România.

Operatorul de salubritate se obligă să colecteze în totalitatea cantitatea de deșeuri și să respecte programul de colectare, iar autoritatea publică locală se asigură că fiecare gospodărie din comunitate să fie dotată cu cele 3 europubele.

Programul de distribuire va fi același cu programul de colectare: în fiecare miercuri în Prejmer, joi în Stupinii Prejmerului și vineri în Lunca Calnicului. Acțiunea continuă până când fiecare gospodărie intră în posesia europubelelor.

Articolul precedentVacanță interactivă, astăzi și mâine, la Muzeul Casa Mureșenilor
Articolul următorCâți brașoveni și-au găsit loc de muncă, ajutați de AJOFM, în 2018?