Este oficial! Se prelungeşte starea de urgenţă!

Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi, de la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul şi cu membri ai Guvernului.

Am dorit să tragem primele concluzii. Am evaluat impactul acestor măsuri. O primă concluzie ar fi că în comparație cu alte țări creșterea numprului de persoane infectate nu a fost atât de mare ca în țări precum Italia, Spania. Noi, din timp, am luat măsuri foarte ferme.

– Însă trebuie să vă avertizez, nu este momentul să ne relaxăm.

 Este clar, nu suntem încă la vârul epidemiei. Nu este momentul să ne relaxăm, să bine fim panicați.

– O veste bună. La început se știe căa  fost un pic complicat de procurat măști , combinezoane. Primim di această săptămână 2 milioane și jumătate pentru medici, 5 milioane pentru forțele de ordine. Aproxmativ 8 milioane de măști pentru populație. Vor veni aproximativ 500.000 de combinezoane.

– Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Preşedintele Iohannis a avut şi săptămâna trecută mai multe şedinţe cu membri ai Guvernului pe tema COVID-19.

SURSA: stirileprotv.ro

Articolul precedent„În 30 de zile vor fi infectați toți angajații din Sănătate!”
Articolul următor21 de brașoveni vindecați de coronavirus! Amenzi de peste 600.000 de lei, în județul Brașov!