Direcţia de Sănătate Publică Braşov a făcut mai multe precizări în legătură cu cazul pacientului în vârstă de 81 de ani internat în data de 30.03.2020 în Secția Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, testat pozitiv la COVID-19 în data de 08.04.2020 și decedat în data de 08.04.2020.

Ancheta epidemiologică a relevat existența unui link epidemiologic cu un caz confirmat COVID-19 în familie, nedeclarat la internarea în spital.
În consecință, cazul este considerat caz-sursă pentru focarul de infecție cu noul coronavirus din secțiile Chirurgie II, Chirurgie III și ATI din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.
În urma măsurilor dispuse de DSP Brașov, au fost recoltate 133 de probe de la personal medical și pacienți, în vederea testării pentru COVID-19. Dintre acestea, analizele de laborator au fost finalizate pentru 93 de probe, pentru restul așteptându-se rezultatele.
Rezultatele testelor finalizate sunt următoarele:
– personal medical pozitiv COVID-19: un medic, 6 asistente medicale, 6 infirmiere;
– pacienți confirmați pozitiv COVID-19: 10, inclusiv cazul-sursă. Dintre aceștia, 3 au decedat, inclusiv cazul-sursă; ceilalți pacienți confirmați pozitiv sunt internați în secții destinate bolnavilor de COVID-19.
Personalul medical considerat contact direct și având rezultatul testării negativ se autoizolează la domiciliu și este monitorizat timp de 14 zile.
După efectuarea dezinfecției terminale a spațiilor, secțiile Chirurgie II și Chirurgie III se vor redeschide și vor funcționa la capacitatea permisă de numărul personalului disponibil.

Articolul precedentRecomandările polițiștilor pentru Florii și Paște
Articolul următorPrimul cadru medical din Brașov omorât de coronavirus!