„Drumul de sub munte” va fi modernizat

Consiliul Județean Brașov a demarat achiziția pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor aferente obiectivului „Modernizare drum interjudețean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P format din DJ 104A km 0+000-45+000, DJ 105C km 6+300-3+800, DJ 105P 0+000-3+800”.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

La data-limită pentru depunerea ofertelor în sistemul electronic de achiziții publice, Consiliul Județean Brașov a primit o singură ofertă, din partea firmei clujene SC Diferit SRL care s-a prezentat cu trei firme subcontractoare (SC Energo Power SRL, SC Tel Proiect SRL și SC Vibo Instal SRL) și un terț susținător (SC Asphadif SRL).

Valoarea estimată a contractului este de 132.742.444,7 lei (cu TVA).

Lucrarea cuprinde modernizarea drumului interjudețean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P, așa-numitul  drum „de sub munte”. Proiectul vizează refacerea totală a carosabilului pe o lungime totală de 49,039 km și a trotuarelor aferente, amenajarea de stații pentru transportul public, realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, șanțuri, drenuri, puțuri absorbante), realizarea de podețe transversale, podețe la drumurile laterale și podețe de acces, reabilitarea unui număr de opt poduri și construirea a șapte poduri noi, construirea unui zid de sprijin din beton armat, reparații la zidurile de sprijin existente, realizarea canalizării pluviale, asigurarea măsurilor pentru siguranța circulației și amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

În perioada următoare oferta va fi evaluată sub aspect tehnic și financiar, urmând ca rezultatul achiziției să fie comunicat în termenul prevăzut de lege.  „Sperăm ca această oferă să fie conformă cu cerințele stipulate în caietul de sarcini, astfel încât să reușim să semnăm contractul și să începem lucrările în cel mai scurt timp”, a spus administratorul public al județului Brașov, Daniel Gligoraș.

„Unul dintre obiectivele noastre este să dezvoltăm județul cu fonduri europene. Mă bucur că pentru modernizarea acestui drum am accesat 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, având în vedere că în ultimii 20 de ani aici n-au fost făcute lucrări de amploare, ci doar reparații curente. Drumul «de sub munte», odată modernizat, va asigura pentru mii de locuitori din 13 sate ale Țării Făgărașului o legătură directă cu principalele drumuri naționale și europene”, a susținut președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Articolul precedentFemeie de 40 de ani și copilul ei de 3 ani, DISPĂRUȚI în pădurea din comuna Tărlungeni!
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Accident rutier în municipiul Brașov