Județul Brașov va avea, din această lună, în două localități pline de turiști în perioada iernii, echipaje permanente de acordare a primului ajutor. 

Astfel, din 1 Decembrie, în staţiunea Poiana Brasov este operativ un echipaj SMURD. Avănd in vedere numarul mare de turişti care vizitează statiunea, căt si numeroasele interventii la care suntem solicitati în zona pârtiilor de schi, s-a luat decizia ca echipajul SMURD sa fie amplasat la baza pârtiei de schi, cât pârtia este deschisă, pentru a putea interveni într-un timp cât mai scurt, în vederea eficientizării misiunilor pentru salvarea vietii oamenilor si pentru asigurarea asistenţei medicale şi a primului ajutor calificat.

Mâine, la amiază, se va operaționaliza un echipaj SMURD la punctul de lucru Moieciu. Decizia a fost luata pentru reducerea timpului de răspuns in cazul producerii unor situaţii de urgenţă în zona Bran-Moieciu-Fundata, fiind luat în calcul şi numărul mare de turişti ce vizitează această zonă, precum şi numeroasele solicitări primite pentru a interveni în diverse situaţii de urgenţă: urgenţe medicale, accidente rutiere. Punctul de lucru Moieciu mai are în dotare o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă cu modul de descarcerare aparţinând ISU Braşov, precum și o autospecială de primă intervenţie, dotată cu un rezervor de 200 litri de apă şi un ATV aparţinând Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moieciu.

 

 

Articolul precedentFOTO + VIDEO Incendiu, în municipiul Brașov! Bărbat carbonizat
Articolul următorTurneu internațional de handbal feminin