Dosare penale pentru șoferii brașoveni

Polițiștii brașoveni au sancționat, conform prevederilor legale, șoferii care conduceau, băuți sau fără permis, autovehicule, pe raza județului.

La data de 19 noiembrie, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 24 ani, care conducea un autovehicul pe strada Corlat din localitatea Măieruș.

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În fapt, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, cadrele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că pe raza localității Șoarș, jud. Brașov, a avut loc un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 38 ani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu un autovehicul, a acroșat un alt autovehicul, parcat regulamentar.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1.01 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 29 ani, care conducea un autovehicul pe str. D-na Stanca din mun. Făgăraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.48 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente,în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, cadrele de poliție au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 34 ani, care conducea un autovehicul pe str. Alexandru Sahia din Stațiunea Râșnov, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0. Existând suspiciuni că acesta se află sub influența substanțelor psihoactive, a fost testat cu aparatul DrugTest, aparatul indicând o valoare pozitivă. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea stabilirii tipului de substanță psihoactivă consumată.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se  va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentSe strică vremea! Informare meteo până sâmbătă
Articolul următorVIDEO Focare de Hepatita A, în județul Brașov